LOGBOEK

 • Nachtkijkers Filmfestival 30 mei 2019

  Read more
 • Tjalkendag Bolsward 23/24 maart 2019

  Read more
 • Kunst aan huis/Atelierroute Lauwersland

  Read more
 • Noordelijk Film Festival

  Kom naar het Noordelijk Film Festival. Wij liggen aan de kade van Stadsschouwburg de Harmonie, met een overvol programma! Films, masterclasses, 48-minute workshops en een echte 16mm projectie. Het kampvuur is warm en het bier staat koud!

  Read more
 • Nieuwe Buren!

  De reuzen kwamen naar Friesland! Ze liepen, aten, dronken, wiegden en sliepen het hele weekend door de binnenstad van Leeuwarden. Zondagmiddag voeren zij met schepen, omgeven door rook en een menigte toeschouwers, de stad uit naar Bartlehiem voor een bezoek aan de Eestroom!

  Read more
 • TING TING TING

  Jan timmert er weer op los! Het dak gaat eraf! Voordeel van de droogte deze zomer: genoeg tijd om de houten luikenkap te vervangen. En dat niet alleen. Midden op het schip komt een container te staan. Of eigenlijk, de bovenkant ervan. Zo lijkt het schip van buiten echt vracht te vervoeren, en ontstaat er binnen een ruimtelijk gevoel!

  Read more
 • PREMIÈRE DE WADDEN

  Tijdens het weekend van 30 juni zijn er 11 multidisciplinaire teams op reis geweest door het wadden gebied. Hierbij hebben zij allen een 1 minuut film gemaakt. Op donderdag 12 juli gaan deze in première op atelierschip de Eestroom, die voor de gelegenheid aanmeert op de Westerkade in Leeuwarden. Ook zo benieuwd naar deze visuele odes? Zet jezelf dan op aanwezig en tot donderdag! Entree is gratis.

  Read more
 • SAM BROOKES

  SAM BROOKES vrijdag 22 juni van 20:00 tot 23:00 – Mijn Ouders special? Jazeker! Geen huiskamer, maar een schip. Wel een te gekke artiest, natuurlijk: Sam Brookes. De Britse singersong-writer zou je kunnen kennen van zijn hit ‘James’, die op Spotify alleen al een bescheiden 14 miljoen keer is beluisterd. Scheepsatelier Eestroom komt naar de Westerkade toe, vlak naast de

  Read more
 • MASTERS: ROEL REINÉ & ROUKE POUW (stunt coördinator)

  Roel Reiné de regisseur en D.O.P. van Redbad is in Leeuwarden. Leeuwarder Courant journalist en filmfanaat Asing Walthaus gaat met hem in gesprek over de film en zijn ervaringen tijdens de realisatie van Redbad. Rouke Pouw coördineerde de vuist en zwaard gevechten in de film Redbad. Hij deelt al zijn tips en tricks. Hoe creëer je een realistisch uitziend gevecht?

  Read more